Elkészítése
Töltelék készítése
Először a piskótát sütjük meg hagyományos módon négy tojásból, négy evőkanál cukorból és négy evőkanál lisztből. A masszát egy evőkanál kakaóval ízesítjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Miután a tészta kihűlt, kis kockákra vágjuk. A sárga piskótatészta széleit is kockákra vágjuk és a kakaós piskótával összekeverjük. Három deciliter vízben elkeverünk három-négy evőkanál baracklekvárt, egy citrom lereszelt héját és kifacsart levét, hat evőkanál rumot és két evőkanál porcukrot. Ezzel a sziruppal leöntjük a piskótadarabokat, és ezt a masszát két lap közé töltjük.
Sütemény tésztája
Harminc dekagramm porcukrot hat tojássárgájával habosra keverünk, hozzáadjuk egy citrom levét és lereszelt héját. Belekeverjük a fél csomag sütőporral elegyített huszonöt dekagramm lisztet, majd belecsurgatjuk tizenkét dekagramm olvasztott margarint. Végül óvatosan beleforgatjuk a hat tojás kemény habbá vert fehérjét. Ezt a mennyiséget egy gáztepsinél valamivel kisebb és magasabb falú tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben piskótaként sütjük. Kihűlés után a tésztát vízszintesen félbevágjuk, mindkét lap belsejét vékonyan megkenjük baracklekvárral. Az alsó lapra ráterítjük a rumos tölteléket, erre helyezzük a másik piskótalapot, majd óvatosan megnyomkodjuk a tetejét.
Máz készítése
A máz hozzávalóit vízgőz felett addig keverjük, míg besűrűsödik, majd a sütemény tetejére kenjük.
Összeállítás
A piskóta rétegeket a töltelékkel és a mázzal összeállítjuk, majd pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.


