Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Cukkinis, burgonyás rakottas

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg sárga héjú cukkini 50 dkg zöld héjú cukkini 50 dkg burgonya Az elősütéshez: 5 dl étolaj A besamelhez: 4 dkg vaj 3 dl tej 3 ek liszt 4 dl tejföl + 2 dl tej ételízesítő ízlés szerint csipet fehér bors 2 tojás 1 mk szerecsendió A raguhoz: 40 dkg frankfurti virsli 2 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.08.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg sárga héjú cukkini
  • 50 dkg zöld héjú cukkini
  • 50 dkg burgonya

Az elősütéshez:

  • 5 dl étolaj

A besamelhez:

  • 4 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 4 dl tejföl
  • + 2 dl tej
  • ételízesítő ízlés szerint
  • csipet fehér bors
  • 2 tojás
  • 1 mk szerecsendió

A raguhoz:

  • 40 dkg frankfurti virsli
  • 2 ek étolaj
  • 1 zöld paprika
  • 1 sárga paprika
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma

A rakottas tetejére:

  • 10 dkg reszelt sajt


Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd vékonyabb karikákra szeleteljük. A cukkinit megmossuk és azt is felszeleteljük.

Forró olajban a cukkinit és a burgonyát is kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.

A ragut elkészítjük. A virslit feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, étolajon megdinszteljük, rátesszük a virsli karikákat, a felaprított paprikákat, a reszelt fokhagymát és a fűszereket, majd az egészet készre sütjük.

Egy hőálló tálat étolajjal kikenünk, majd zsemlemorzsával megszórjuk. A burgonyát a tál aljára tesszük, rá a virslis ragut, majd a cukkinivel befedjük.

A besamelhez a vajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, felengedjük a 3 dl tejjel, ízesítjük borssal, szerecsendióval, ételízesítővel, majd felfőzzük.

Amikor kissé hűlt, akkor belekeverjük a tojásokat, majd a tejfölt és a tejet is. Ráöntjük a tálban várakozó rakottasra, reszelt sajttal megszórjuk és 200 fokon aranysárgára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is