Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 1 tk só 2,5 dkg friss élesztő 3-3,5 dl langyos víz csipet cukor A sütéshez: kb 5 dl étolaj Elkészítése: A szétmorzsolt élesztőt a langyos, cukros vízben felfuttatjuk. A lisztet a sóval elkeverjük. A megkelt élesztőt hozzáadjuk és a többi langyos vízzel puha tésztát dagasztunk. Tálba tesszük,, letakarjuk, majd duplájára kelesztjük. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.08.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 tk só
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 3-3,5 dl langyos víz
  • csipet cukor

A sütéshez:

  • kb 5 dl étolaj


Elkészítése:

A szétmorzsolt élesztőt a langyos, cukros vízben felfuttatjuk.

A lisztet a sóval elkeverjük. A megkelt élesztőt hozzáadjuk és a többi langyos vízzel puha tésztát dagasztunk. Tálba tesszük,, letakarjuk, majd duplájára kelesztjük.

nyhén lisztezett deszkára borítjuk 6 cipót formázunk a tésztából, melyeket 10 percig pihentetünk.

Az étolajat felforrósítjuk egy nagyobb serpenyőben.

Olajos kézzel kihúzgáljuk a tésztákat és egyenként a forró olajba tesszük. A fedőt rátesszük, majd levesszük és a másik oldalát már fedő nélkül sütjük készre.

Papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a felesleges olajat.
A többi lángosnál is így járunk el.

Tálalhatjuk fokhagymás tejföllel és sajttal is, ki mit szeret.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is