Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 szál póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- kb 10 db koktélparadicsom
- 300 g spagetti tészta
- 0,5 l főzőtejszín
- 1 tk só
- 1 tk bors
- 1/2 tk rozmaring
- 1 tk chili por (őrölt)
- 3 ek olívaolaj
- 1/2 csokor friss petrezselyem
- reszelt parmezán a tálaláshoz
- 1 cs spagetti tészta
Elkészítése:
Felhevítjük egy nagyobb magasfalú serpenyőben az olajat, megdinszteljük a felvágott hagymákat, majd hozzáadjuk a félbe vágott koktélparadicsomokat.
Hozzáadjuk a sót, borsot, rozmaringot, chilit, majd ha kicsit már megszikkadt a paradicsom, jöhet a tejszín.
A tejszín mennyisége változtatható, én szeretem, ha jó krémes és leves a tészta, ezért készítettem fél literrel.
Összeforraljuk az egészet.
Közben enyhén sós vízbe kifőzzük a tésztát, leszűrjük, majd a kész paradicsomos tejszínhez adjuk a és jól összekeverjük.
Friss, aprított petrezselyemmel és parmezánnal ízesítjük a végén.
[box style=”info”]Parmezán közben, a mártásba is rakható, így jobban kijön az íze, majd a végén pluszban is szórható rá.[/box]

