Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 60 dkg finomliszt 3 tojássárgája 3 evőkanál étolaj 6 dkg kristálycukor 4 dl langyos tej 5 dkg élesztő 1 mokkáskanál só A töltelékhez: 25 dkg margarin 20 dkg kristálycukor 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor A tetejére: 1 felvert tojás Elkészítése: A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk és alaposan kidagasztjuk. Az élesztőt csak […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.09.05.

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 60 dkg finomliszt
  • 3 tojássárgája
  • 3 evőkanál étolaj
  • 6 dkg kristálycukor
  • 4 dl langyos tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 mokkáskanál só

A töltelékhez:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A tetejére:

  • 1 felvert tojás


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk és alaposan kidagasztjuk. Az élesztőt csak bele kell morzsolni, nem kell felfuttatni. Letakarva, langyos helyen kb 50 percig kelesztjük.

Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket: jól kikeverjük a margarint a cukorral és belekeverjük a kakaóport is.

A tésztát lisztezett gyúrólapra borítjuk és 2 egyforma részre osztjuk. A tésztákat egyenként 3-3 részre osztjuk.

A lapokat egyenként kinyújtjuk egyforma méretűre, téglalap alakúra és megkenjük a kakaós krémmel, majd feltekerjük, mint a bejglit.

3-3 szálat összefonunk és egy magas falú, 20*30 cm-es tepsibe fektetjük a kalácsokat és felvert tojással lekenjük.

10 perc pihentetés után 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is