Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Szószok

Bolognai szósz télire

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 kg paradicsom 2 szál sárgarépa 2 szál petrezselyem 1 kis fej zeller 1 nagyobb fej vöröshagyma 4-5 gerezd fokhagyma 1 zöld paprika (lehet kápia is) só ízlés szerint bors ízlés szerint babérlevél összemorzsolva vagy darálva rozmaring ízlés szerint bazsalikom ízlés szerint kakukkfű ízlés szerint oregánó ízlés szerint majoránna ízlés szerint cukor ízlés szerint […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.09.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg paradicsom
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 kis fej zeller
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 zöld paprika (lehet kápia is)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • babérlevél összemorzsolva vagy darálva
  • rozmaring ízlés szerint
  • bazsalikom ízlés szerint
  • kakukkfű ízlés szerint
  • oregánó ízlés szerint
  • majoránna ízlés szerint
  • cukor ízlés szerint


Elkészítése:

A paradicsomot ledarálom, felfőzöm.

Az összes zöldséget lereszelem, étolajon megpárolom, majd leturmixolom és a paradicsomba öntöm.

Fűszerezem, mindenkinek saját ízlése szerint a fenti fűszerekkel. Pl a cukor mennyisége a paradicsom savanyúságától is függ.

Kb fél óráig főzöm, aztán tiszta üvegbe töltöm, tartósítót szórok a tetejére és száraz dunsztba teszem.

Felhasználáskor a darált húst átfuttatom zsíron, amíg elszíneződik, utána ráöntök egy üveg szószt és készre főzöm a húst benne.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is