Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Kelt csöröge

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt 3 tojássárgája 5 dkg vaj 2 evőkanál kristálycukor 1 csomag vaníliás cukor 2 dkg élesztő 1 dl tej 1 dl tejföl 1 evőkanál rum csipet só olaj a sütéshez vaníliás porcukor a szóráshoz Elkészítése: Az élesztőt pici cukorral a melegített tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. Fél órát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.09.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál rum
  • csipet só
  • olaj a sütéshez
  • vaníliás porcukor a szóráshoz


Elkészítése:

Az élesztőt pici cukorral a melegített tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. Fél órát meleg helyen, letakarva pihentetjük.

3 mm vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formákat vágunk derelyevágóval.

Csiga alakzatokat is készítettem. 10 cm hosszú, 1,5 cm-es csíkokat vágunk és feltekerjük. Fogpiszkávól megtűzzük, hogy szét ne nyíljon.

A maradék tésztából rombuszokat vágtam. A forma felső részén 1,5 cm hosszan bevágtam és átfűztem a szemben lévő sarkát.

Forró olajban, fedő alatt kisütjük. Lecsepegtetjük a kisült csörögefánkot és vaníliás porcukorral megszórjuk.

Házi baracklekvárral fogyasztottuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is