Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Főzelék receptek

Sárgaborsó főzelék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 cs (40 dkg) sárgaborsó 1 nagyobb fej vöröshagyma 1 kk zúzott fokhagyma 1 db babérlevél 1 kk ételízesítő Rántáshoz: 1 ek liszt 4 ek olaj 1 tk fűszerpaprika Elkészítése: A sárgaborsót minimum 3-4 órára beáztatjuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a leszűrt sárgaborsót, a babérlevelet, a fokhagymát […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
pontycomb
Beküldte: 2017.09.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 cs (40 dkg) sárgaborsó
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 kk zúzott fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 1 kk ételízesítő

Rántáshoz:

  • 1 ek liszt
  • 4 ek olaj
  • 1 tk fűszerpaprika


Elkészítése:

A sárgaborsót minimum 3-4 órára beáztatjuk.

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a leszűrt sárgaborsót, a babérlevelet, a fokhagymát és az ételízesítőt, felöntjük annyi vízzel, hogy kissé ellepje és kb 20-25 perc alatt puhára főzzük. Vigyázzunk, mert eléggé habzik, időnként kevergetni kell! Víz helyett tökéletes a csontlé, de akkor vigyázni kell a sózással!

A sárgaborsó főzelékhez nagyon illik a sült fokhagyma, mi nagyon szeretjük!
5-6 nagyobb gerezdet 3 szeletbe vágunk és kevés olajon szép aranybarnára sütjük, ezzel kínáljuk a főzeléket!

Végül a fokhagymás olajban elkeverjük a lisztet, 1 percig sütjük, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát és ezzel a rántással sűrűsítjük a főzeléket.

Az ételt csirkepörkölttel tálaltam.

2 nagyobb fej vöröshagymát kockára vágtam, kevés sertészsíron megfuttattam, hozzáadtam 1 kg csirkehúst (szárnyát és alsó combot), 1 babérlevelet, 3 hasábokra vágott lecsópaprikát, 2 szeletelt paradicsomot, 1 nagyobb ek fűszerpaprikát, 1 kk morzsolt majoránnát, 1 tk zúzott fokhagymát, sóztam, borsoztam, felöntöttem annyi vízzel, hogy épp csak ellepje és időnként kevergetve 1 óra alatt sűrű, rövid szaftos pörköltet készítettem.

Friss kenyérrel és a sült fokhagyma szeletekkel tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is