Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Szelíd gesztenyék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók kb 20 darabhoz: 20 dkg gesztenyemassza (cukrozatlan) 15 dkg puha vaj 3 evőkanál porcukor (ha cukrozott gesztenyemasszával készítjük, akkor nem kell bele ennyi) 1 csomag vaníliás cukor 2 evőkanál rum vagy aroma 30 dkg darált háztartási keksz kb 0,5 dl tej Bevonáshoz: 10 dkg csokoládé 1 evőkanál olaj Elkészítése: A kiolvasztott gesztenyemasszát a tej […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
vhajni81
Beküldte: 2017.10.06.

Elkészítése

Hozzávalók kb 20 darabhoz:

  • 20 dkg gesztenyemassza (cukrozatlan)
  • 15 dkg puha vaj
  • 3 evőkanál porcukor (ha cukrozott gesztenyemasszával készítjük, akkor nem kell bele ennyi)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál rum vagy aroma
  • 30 dkg darált háztartási keksz
  • kb 0,5 dl tej

Bevonáshoz:

  • 10 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál olaj


Elkészítése:

A kiolvasztott gesztenyemasszát a tej kivételével az összes hozzávalóval egy tálban összekeverjük, végül annyi tejet adunk hozzá, hogy egy ne ragacsos, de jól formázható masszát kapjunk.

A masszából golyókat formázunk és tálcára sorakoztatjuk.

A csokit vízgőz felett megolvasztjuk és simára keverjük az olajjal. A golyókat egy fogpiszkálóra szúrva háromnegyed részig a csokoládéba mártjuk, picit lecsöpögtetjük és sütőpapírra tesszük. A gesztenyék tetején a lyukakat az ujjunkkal óvatosan elsimítjuk.

Hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen, utána kínálhatjuk, fogyaszthatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is