Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Zöldhagymás-joghurtos lepény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 300 ml joghurt 1/2 kiskanál szódabikarbóna 2 nyers tojás 2 főtt tojás 1,5 bögre liszt 1 köteg újhagyma só ízlés szerint Elkészítése: Tegyük bele a szódabikarbónát a langyos joghurtba (1 percre tegyük a mikróba a joghurtot) és hagyjuk állni 5 percig, majd adjuk hozzá a nyers tojásokat és keverjük jól össze. Tegyük bele az […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
vhajni81
Beküldte: 2017.10.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 300 ml joghurt
  • 1/2 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 nyers tojás
  • 2 főtt tojás
  • 1,5 bögre liszt
  • 1 köteg újhagyma
  • só ízlés szerint


Elkészítése:

Tegyük bele a szódabikarbónát a langyos joghurtba (1 percre tegyük a mikróba a joghurtot) és hagyjuk állni 5 percig, majd adjuk hozzá a nyers tojásokat és keverjük jól össze.

Tegyük bele az átszitált liszt felét, az apróra vágott főtt tojásokat és az apróra vágott újhagymát. Adjuk hozzá a megmaradt lisztet és keverjük össze. A tészta állaga olyan kell legyen, mint a sűrű tejföl.

Tegyünk egy serpenyőbe olajat, forrósítsuk fel, majd kanál segítségével szaggassuk bele a tésztát. Süssük meg mind a két oldalát

Az elkészült lepényeket tejfölös-kapros, fokhagymás mártogatóssal fogyasszuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is