Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1 ek liszt
- 5 dkg rizs
- 2-3 közepes burgonya
- 1 mk fűszerpaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- só
- ecet ízlés szerint
- 2 babkonzerv
Elkészítése:
A sárga és fehérrépát hámozás után feldaraboljuk.
Az olajon megdinszteljük a meghámozott és felaprított hagymát, hozzáadjuk a répákat azzal is pirítjuk, majd rászórjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk.
Ekkor a fűszerpaprikát is belekeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a babérlevelet is. 2 liter vízzel felöntjük és kevergetve főzzük. Ízlés szerint sózzuk.
Mikor a zöldségek félig megfőttek, adjuk hozzá a darabolt burgonyát, a rizst, a konzerveket és készre főzzük.
Ízlés szerint ecetet adunk hozzá.
