Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A gombóchoz: 50 dkg darált sertéslapocka 1 fej vöröshagyma 2 nagy gerezd fokhagyma 1 csapott kávéskanál só 1/2 kávéskanál őrölt bors A pörköltalaphoz: 1 nagy fej vöröshagyma 1 púpozott evőkanál zsír 2 nagyobb paradicsom 1 púpozott evőkanál darált paprika 1 púpozott teáskanál őrölt fűszerpaprika 1 csapott kávéskanál só 1/2 kávéskanál őrölt bors Elkészítése: A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
vhajni81
Beküldte: 2017.10.21.

Elkészítése

Hozzávalók:
A gombóchoz:

  • 50 dkg darált sertéslapocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 csapott kávéskanál só
  • 1/2 kávéskanál őrölt bors

A pörköltalaphoz:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 púpozott evőkanál zsír
  • 2 nagyobb paradicsom
  • 1 púpozott evőkanál darált paprika
  • 1 púpozott teáskanál őrölt fűszerpaprika
  • 1 csapott kávéskanál só
  • 1/2 kávéskanál őrölt bors


Elkészítése:

A gombóchoz a húst összedolgozzuk a finomra reszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. Vizes kézzel diónyi golyókat formálunk a masszából.

A felforrósított zsíron a felkockázott vöröshagymát üvegesre fonnyasztjuk, majd körbepirítjuk rajta a gombócokat. Ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott paradicsomot. Felengedjük bőven vízzel és lefedve addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul és a levét el nem fövi.

Melegen, nokedlivel kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is