Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi kenyerek

Fehér kenyér

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg búza finomliszt 1 evőkanál teljeskiőrlésű liszt 2 teáskanál só 1 kávéskanál cukor 3 dl langyos víz 2,5 dkg élesztő 1 evőkanál olaj Elkészítése: A vizet meglangyosítjuk, majd beletesszük a cukrot és az élesztőt, majd felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a teljeskiőrlésű lisztet és a sót és összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, jól […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
bozsoilona
Beküldte: 2017.10.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg búza finomliszt
  • 1 evőkanál teljeskiőrlésű liszt
  • 2 teáskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 3 dl langyos víz
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál olaj


Elkészítése:

A vizet meglangyosítjuk, majd beletesszük a cukrot és az élesztőt, majd felfuttatjuk.

A liszthez hozzáadjuk a teljeskiőrlésű lisztet és a sót és összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, jól összedolgozzuk, majd a végén adjuk hozzá az olajat és azt is beledolgozzuk.

Letakarjuk és 30 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd megformázzuk.

Egy nagy jénait kajjal kikenünk, majd beletesszük a megformázott tésztát, majd kelesztjük még 30 percig.

Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Éles késsel bevágjuk a tésztát és vizes ecsettel jól átkenjük, majd a jénai tetejét is.

Rátesszük a jénai tetejét, majd az egészet betoljuk a sütőbe. 20 perc után levesszük a tetejét, majd szép pirosra sütjük az egészet.

Mikor kész, akkor újra átkenjük vízzel és hagyjuk teljesen kihűlni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
bozsoilona
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is