Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 db kis sütőtök kb. 35-40
- 1 tojás
- 1 szál újhagyma
- néhány szál petrezselyemzöld
- 1 ek teljeskiőlésű búzaliszt
- 1 ek aprószemű zabpehely
- só, bors
- szerecsendió
- kis csipet csili
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Megmossuk, majd meghámozzuk a sütőtököt,nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Keverjük össze a liszttel, zabpehellyel, tojással, az újhagymával, apróra vágott petrezselyemmel valamint a fűszerekkel (ízlés szerinti mennyiségben).
Forrósítsuk fel az olajat és egy kanál segítségével halmozzuk a serpenyőbe a masszát.. Kicsit lapogassuk szét, hogy egyenletes süljön át és piruljon ropogósra a külseje.
Egy háztartási papírtörlőre szedjük ki, hagyjuk, hogy a felesleges olaj felszívódjon.
[box style=”info”]Önálló ételnek egy joghurtos öntettel, főzelék feltétjének, vagy köretnek is kiváló.[/box]


