Elkészítése
Hozzávalók:
- 8 db tojás
- 8 evőkanál kristálycukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 db habetejszín
- 2 csomag habfixáló
- 25 dkg kivi
Elkészítése:
A 8 tojás sárgáját 8 evőkanál kristálycukorral kemény habbár verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.
Ezután hozzáadjuk a sütőport, majd hozzákanalazunk 8 evőkanál lisztet. A jól eldolgozott masszát csatos tortaformába öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük.
A kisült tortát kihűtjük, majd elkészítjük a krémet. A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és kemény habbá verjük.
A tortát három részre vágjuk. Az első lapot megkenjük a tejszínhabbal, majd apróra vágott kivit teszünk rá.
Erre ráhelyezzük a következő lapot és megismételjük az előző lépést, végül a maradék tejszínhabbal körbe vonjuk a tortát és kiwi szeletekkel díszítjük.


