Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kakas feldarabolva 5-6 nagyobb fej vöröshagyma kolozsvári szalonna zsír őrölt pirospaprika só, őrölt bors, őrölt kömény kettő gerezd fokhagyma friss petrezselyemzöld paprika, paradicsom laskagomba csiperkegomba szegfűgomba Elkészítése: A hagymát és a kolozsvári szalonnát felkockáztam, zsíron üvegesre pároltam, hozzáadtam az őrölt paprikát és hideg vízzel felöntve elkészítettem a pörköltalapot. Ezután a pörköltalapot a nádudvari […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Simone
Beküldte: 2017.10.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kakas feldarabolva
  • 5-6 nagyobb fej vöröshagyma
  • kolozsvári szalonna
  • zsír
  • őrölt pirospaprika
  • só, őrölt bors, őrölt kömény
  • kettő gerezd fokhagyma
  • friss petrezselyemzöld
  • paprika, paradicsom
  • laskagomba
  • csiperkegomba
  • szegfűgomba


Elkészítése:

A hagymát és a kolozsvári szalonnát felkockáztam, zsíron üvegesre pároltam, hozzáadtam az őrölt paprikát és hideg vízzel felöntve elkészítettem a pörköltalapot.

Ezután a pörköltalapot a nádudvari cserépedénybe öntöttem, ebbe belehelyeztem az átmosott és darabolt kakashúst. Sóztam, borsoztam, köménnyel meghintettem, beleraktam a pucolt fokhagymagerezdeket, a friss paprikát, paradicsomot egy csokor friss petrezselyemzöldet és felöntöttem meleg vízzel.

Kemencében közel 4 órán át főtt. Mielőtt teljesen kész lett, akkor tettem bele a gombákat, ez kb fél órával a kivétel előtt történt.

[box style=”info”]Tálaláskor ízlés szerint tejföllel megbolondítható.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Simone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is