Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Káposztás egytálételek

Cigánykáposzta bodaggal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 5 libacomb 6 kacsacomb 8 vastag szelet tarja kolozsvári szalonna 2-3 nagy fej vöröshagyma 1 fej fokhagyma só, bors 2 kg savanyúkáposzta 10 dkg rizs 2 evőkanál kacsazsír 1 ek liszt őrölt pirospaprika egy kisebb paprika egy kisebb paradicsom Bodaghoz: 1 kg fehér kenyérliszt 5 dkg élesztő késhegynyi szódabikarbóna só langyos víz 1 evőkanál […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Simone
Beküldte: 2017.10.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 libacomb
  • 6 kacsacomb
  • 8 vastag szelet tarja
  • kolozsvári szalonna
  • 2-3 nagy fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • só, bors
  • 2 kg savanyúkáposzta
  • 10 dkg rizs
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • 1 ek liszt
  • őrölt pirospaprika
  • egy kisebb paprika
  • egy kisebb paradicsom

Bodaghoz:

  • 1 kg fehér kenyérliszt
  • 5 dkg élesztő
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • langyos víz
  • 1 evőkanál kacsazsír


Elkészítése:

A húsokat alaposan átmostam és az izületnél a combokat kettévágtam. A tarját vastagabb szeletekre vágtam. Sóztam, majd állni hagytam őket. A savanyúkáposztát átmostam, mert eléggé savanyúnak találtam. A szalonnát szeletekre vágtam.

A cserépedény aljába terítettem egy sor káposztát, reszeltem rá a friss vöröshagymából, erre helyeztem egy sor húst vegyesen, meghintettem őrölt borssal, közé tettem 4-5 gerezd pucolt fokhagymagerezdet és a szalonnaszeleteket. Ezután újra savanyúkáposzta réteg, reszelt vöröshagyma, húsok, fokhagyma és szalonna réteg következett egészen addig, míg az alapanyagok el nem fogytak. A friss paprikát és paradicsomot is beletettem középtájra.

Felöntöttem vízzel és kemencében kb másfél-két órán keresztül főztem.

A zsírin világosra pirítottam a liszet és a forró ételhez kevertem. Ekkor szórtam bele a rizst és visszatettem 10-15 percre.

A lisztet egy tálba szitáltam, közepébe mélyedést készítettem, majd belemorzsoltam az élesztőt, öntöttem rá egy kevés langyos vizet, majd 10 percre letakartam. Ezután hozzáadtam a sót, a szódabikarbónát, a zsírt és annyi langyos vizet, hogy kellemes tapintású nem ragacsos tésztát tudjak belőle dagasztani (összesen kb 5,5-6 dl-t).

Alaposan kidagasztottam a tésztát, majd meleg helyen duplájára kelesztettem.

Miután megkelt lisztezett deszkára borítottam és 10 darabra vágtam. Kis cipócskákat formáztam, amit kissé ellapítottam.

Egy nagy, gáztepsi hátára 4 darabot fektettem és 190 fokon alsó-felső sütéssel megsütöttem. Legjobb sparhelten vagy öntöttvason kisütni, de ezek hiányában a gázsütő tepsi megfordítva is megfelelő.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Simone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is