Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: kb fél kg zöldbab (télen mirelit) 1 szál sárgarépa 1 dl tejföl 1 fej vöröshagyma 1 nagy csokor friss petrezselyemzöld 1 teáskanál pirospaprika 1 evőkanál tönkölybúza liszt só, frissen őrölt bors 2 ek olaj 1 zöld paprika 2 dl sűrű paradicsomszósz Elkészítése: Egy fazékba feltesszük főni a megpucolt, felvágott zöldbabot, hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
birosari
Beküldte: 2017.10.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • kb fél kg zöldbab (télen mirelit)
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagy csokor friss petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál tönkölybúza liszt
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 ek olaj
  • 1 zöld paprika
  • 2 dl sűrű paradicsomszósz


Elkészítése:

Egy fazékba feltesszük főni a megpucolt, felvágott zöldbabot, hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a paradicsomszószt, a paprikát, sózzuk és kb 10 percig előfőzzük.

Közben egy serpenyőbe tesszük az olajat, a megtisztított, felvágott hagymát egy kicsit megdinszteljük, de csak néhány másodpercig, majd belerakjuk a lisztet, összekeverjuk és meghintjük a paprikával. Egy csésze hideg vízzel felengedjük, majd kiforraljuk.

Hozzáadjuk a levesünkhöz, összeforraljuk és megszórjuk bőven az apróra vágott petrezselyemzölddel.

Amikor kínáljuk tejfölt adunk hozzá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is