Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 20 dkg (rizs)liszt 10 dkg zsír 5 tojás 2 dl víz csipet só Töltelék: 5 dl habtejszín Tetejére: 10 dkg étcsoki 1 ek étolaj Elkészítése: A vizet, a sót és a zsírt elkezdjük egy edényben melegíteni. Amikor a zsír elolvadt, hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük, míg a tészta összeáll és elválik […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
scarlett69
Beküldte: 2017.10.28.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 20 dkg (rizs)liszt
  • 10 dkg zsír
  • 5 tojás
  • 2 dl víz
  • csipet só

Töltelék:

  • 5 dl habtejszín

Tetejére:

  • 10 dkg étcsoki
  • 1 ek étolaj


Elkészítése:

A vizet, a sót és a zsírt elkezdjük egy edényben melegíteni. Amikor a zsír elolvadt, hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük, míg a tészta összeáll és elválik az edény falától.

A tűzről levéve, még a forró masszához hozzáadjuk egyesével a tojásokat és azonnal, jól elkeverjük.

Habzsákba töltjük a masszát és sütőpapírral bélelt tepsibe 4-5 cm távolságra, hosszúkás fánkokat formázunk.

Egy órát pihentetjük, majd 210 fokos sütőbe toljuk, 10 percig sütjük ezen a hőfokon (de közben nem lehet kinyitni a sütőajtót), majd még kb 10 percig sütjük 180 fokon.

Ha a tészta kihűl, akkor kettévágjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd csillagcsöves habzsákba töltjük és a fánkok aljára nyomunk belőle. A felső lapok végeit vízgőz felett, 1 evőkanál étolajjal megolvasztott csokiba mártjuk.

Ha a csoki megkötött akkor a habra tesszük. Azonnal fogyasztható.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
scarlett69
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is