Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Almás krémes piskótából

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 8 db tojás 8 evőkanál kristálycukor 8 evőkanál liszt 1 csomag sütőpor A töltelékhez: 1,5 kg reszelt édes alma 10 dkg porcukor 1 csapott kávéskanál fahéj (aki nem szereti a fahájat kihagyhatja) A tetejére: 8 dl tej 2 csomag vaníliás pudingpor 15 dkg margarin ízlés szerint cukor Elkészítése: A 8 tojás sárgáját […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2017.10.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 1,5 kg reszelt édes alma
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csapott kávéskanál fahéj (aki nem szereti a fahájat kihagyhatja)

A tetejére:

  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg margarin
  • ízlés szerint cukor


Elkészítése:

A 8 tojás sárgáját 8 evőkanál kristálycukorral kemény habbár verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport és 8 evőkanál lisztet.

A jól eldolgozott masszát nagyobb méretű (kb30x30), négyzet alakú tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük. (kb160-180 fok)Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet és a tölteléket.

A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük és kihűtjük. Mikor kihűlt a puding beletesszük a margarint és csomómentesre kavarjuk.

A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk. A töltelékhez a reszelt almát lecsöpögtetjük, majd a porcukorral és a fahéjjal összekeverjük. Tűpróbával ellenőrizzük a piskóta állapotát, ha megsült kihűtjük.

A kihűlt piskótát félbe vágjuk. Az egyik fél piskótára rákenjük az almás tölteléket, majd ráhelyezzük a másik fél piskótát. Végezetül a sütemény tetejére kenjük a vanília krémet.

A süteményt hagyjuk egy kicsit összeérni, majd tégla alakra szeletelve kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is