Elkészítése
Hozzávalók:
- 3 dl frissen turmixolt nap érlelte paradicsomlé( vagy konzerv)
- 1 közepes nagyságú cukkini ( 30-35 dkg)
- 1 duci gerezd fokhagyma
- 1 kis sáfrányhagyma
- 1 tk. méz ( vagy édesítőszer)
- 1 csipetnyi csili paprika
- só,bors
- friss bazsalikomlevél és petrezselyem
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek teljes kiőrlésű búzaliszt
Elkészítése:
Olívaolajon megdinsztelem a felaprított hagymát, majd ráteszem a zúzott fokhagymát és a felkockázott cukkinit.
Sózom, borsozom, majd pici csilivel hintem és együtt dinsztelem. Egy teáskanál mézzel ízesítem (vagy édesítőszer).
Meghintem liszttel, majd egy dl hideg vízzel elkavarom. Hozzáöntöm a paradicsomsűrítményt.
Meghintem gazdagon felaprított bazsalikom levéllel és egy kevés petrezselyemzölddel.
Felforralom és máris kínálható.
Finom így önmagában pirítóssal.
[box style=”info”]Tippek: felhasználható tésztaszósznak egy tésztával vegetáriánusoknak remek fogás (persze másnak is :-). Meghinthető sajttal.
Lehet hús,vagy hal mellé kínálni pld. rizzsel[/box]


