Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Erdei sonkába göngyölt csirkemell

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 db csirkemell filé 5-6 dkg fetasajt 1 db gomolya mozzarella 2 db csípős paprikás Medve sajt egy db kisebb hagyma 4-5 db szárított paradicsom,3-4 db friss paradicsom néhány szál petrezselyemzöld 4 szelet erdei sonka só, bors ízlés szerint 2 evőkanál olívaolaj 2 ek görög joghurt 1 csipet csili paprika 1 ek szójaszósz Elkészítése: […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
birosari
Beküldte: 2017.10.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell filé
  • 5-6 dkg fetasajt
  • 1 db gomolya mozzarella
  • 2 db csípős paprikás Medve sajt
  • egy db kisebb hagyma
  • 4-5 db szárított paradicsom,3-4 db friss paradicsom
  • néhány szál petrezselyemzöld
  • 4 szelet erdei sonka
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 ek görög joghurt
  • 1 csipet csili paprika
  • 1 ek szójaszósz


Elkészítése:

A csirkemellet megmossuk, majd szárazra töröljük.

Elkészítjük a pácot a joghurtot összekeverjük a szójaszósszal, olívaolajjal, frissen őrölt borssal csipetnyi csilivel.

Ebbe beletesszük a filléket, lefóliázva hűtőbe rakjuk egy éjszakára.

Másnap legyező alakban bemetsszük a filét( egy -másfél cm mélyedést vágunk.)

A mell filét meghintjük sóval, frissen őrölt borssal.

Olívaolajat teszünk a tepsibe egymás mellé rakjuk a húsokat. Minden mélyedésbe teszünk egy szelet feta sajtot, medvesajtot, apróra vágott szárított paradicsomot, hagyma szeletet.

A tetejére fektetjük a mozzarellát,majd körbe tekerjük a sonkával, ráteszünk egy-egy szelet friss paradicsomot és petrezselyem levelet.

Rálocsoljunk a megmaradt pácot, lefóliázva 170 fokos sütőbe tesszük.

Fólia alatt pároljuk kb. 45-50 percig. Közben a zafttal meglocsoljuk.

Levesszük a fóliát és addig pirítjuk ameddig szép színt kap, kb 10- 15 perc.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is