Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Hidegtálak

Kecskesajt házilag

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 liter friss, nem hőkezelt házi kecsketej 2 evőkanál 5-10 %-os biológiai erjesztésű ecet 1 csapott ek só ízlés szerint zöldfűszer vagy más kedvelt fűszer használható (petrezselyemzöld, snidling, kömény, bazsalikom, zsálya, stb…) Elkészítése: A tejet egy lábosban forralni kezdjük, fakanállal kavargatjuk. Amikor gyöngyözve forr húzzuk le a tűzhelyről és keverjük el benne az ecetet. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
birosari
Beküldte: 2017.10.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 liter friss, nem hőkezelt házi kecsketej
  • 2 evőkanál 5-10 %-os biológiai erjesztésű ecet
  • 1 csapott ek só
  • ízlés szerint zöldfűszer vagy más kedvelt fűszer használható (petrezselyemzöld, snidling, kömény, bazsalikom, zsálya, stb…)


Elkészítése:

A tejet egy lábosban forralni kezdjük, fakanállal kavargatjuk. Amikor gyöngyözve forr húzzuk le a tűzhelyről és keverjük el benne az ecetet.

Ha elég volt ennyi ecet bele, akkor az edény szélén kezd kiválni a savó (erre is számos recept található más oldalakon) és középen pedig összesűrűsödik a sajtnak való rész. Ha ez nem történik meg, tegyünk hozzá még egy kanál ecetet. Én ekkor beletettem a sót is.

Egy gézdarab segítségével öntsük le az írót és a szűrőként használt gézdarabon fennmaradó sajtot, kis gömböcként lógassuk fel úgy, hogy a maradék író is ki tudjon csepegni belőle.

Én kerek szitába tettem a gézt és így csepegtettem le, majd néhány órára két vágódeszka közé raktam (5-6 óra), ez idő alatt megkeményedik és már ehető, szeletelhető is.

[box style=”info”]Házi tehéntejből is készítettem, az is jó volt,de természetesen kecsketejből finomabb.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Egészséges ételek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is