Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3-4 szelet sült csirkemell filé feldarabolva 25 dkg csavart tészta 1 közepes fej lilahagyma 1 szál újhagyma 1 dl főzőtejszín diónyi vaj 10 dkg reszelt sajt (fele füstölt) 1 csokor petrezselyemzöld és kapor 4-5 aszalt paradicsom ek olívaolaj ízlés szerint só, frissen őrölt bors 15 dkg mirelit zöldségkeverék Elkészítése: A tésztát és a zöldségkeveréket […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
birosari
Beküldte: 2017.11.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3-4 szelet sült csirkemell filé feldarabolva
  • 25 dkg csavart tészta
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1 dl főzőtejszín
  • diónyi vaj
  • 10 dkg reszelt sajt (fele füstölt)
  • 1 csokor petrezselyemzöld és kapor
  • 4-5 aszalt paradicsom
  • ek olívaolaj
  • ízlés szerint só, frissen őrölt bors
  • 15 dkg mirelit zöldségkeverék


Elkészítése:

A tésztát és a zöldségkeveréket enyhén sós, forrásban lévő vízben főzzük ki, majd leszűrjük.

Közben készítsük el a mártást. Serpenyőbe olívaolajat teszünk, majd rátesszük a vajat, hozzáadjuk az apró kockára vágott lilahagymát, a karikára vágott újhagymát, pici sózzuk és rárakjuk a felaprított aszalt paradicsomot.

Amikor a hagymák már megpuhultak, hozzáadjuk a tejszínt, ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadunk a főtt tészta főző levéből kb 2 dl-t. Kiforraljuk, belerakjuk a sült csirkét, tésztát és a zöldségeket, majd reszelt sajttal meghintjük és az egészet jól átkeverjük.

Aprított petrezselyemmel, sajttal és tejföllel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!
[box style=”info”]Remekül felhasználható a megmaradt csirkesült.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is