Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Citromkrémes palacsintatorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Palacsintához: 25-30 dkg liszt 3 tojás 2 tk cukor csipet só 2 dl tej 1 ek olaj 2-3 dl szénsavas ásványvíz pár evőkanál olaj a sütéshez Citromkrémhez: 2 citrom leve és reszelt héja 20 dkg vaj 25 dkg porcukor 2 cs vaníliás cukor 4 tojássárga (nagy) Elkészítése: Egy tálba üssük fel a tojásokat, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2017.10.31.

Elkészítése

Hozzávalók:
Palacsintához:

  • 25-30 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 2 tk cukor
  • csipet só
  • 2 dl tej
  • 1 ek olaj
  • 2-3 dl szénsavas ásványvíz
  • pár evőkanál olaj a sütéshez

Citromkrémhez:

  • 2 citrom leve és reszelt héja
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 4 tojássárga (nagy)


Elkészítése:

Egy tálba üssük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a cukrot, a csipet sót, a fele mennyiségű ásványvizet és a tejet, majd kézi habverővel keverjük össze.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük csomómentesre. Keverés közben adjunk hozzá egy evőkanálnyi olajat és ha szükséges még, annyi ásványvizet, hogy egy nem túl sűrű palacsintatésztát kapjunk.

Ezután kiolajozott palacsintasütőben süssünk vékonyabb palacsintákat, majd hagyjuk kihűlni, mielőtt a citromkrémmel a tortaformába rétegeznénk.

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojássárgákat és a puha vajat, majd keverjük habosra. Ezután facsarjuk hozzá a citromlevet és szintén keverjük alaposan össze, hogy egy sima állagú krémet kapjunk.

Egy tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzünk bele egy palacsintát. Ezután vékonyan kenjük le a citromkrémmel és helyezzük rá a következő palacsintát, majd felváltva addig rétegezzük, még elfogynak a hozzávalók (én 24 cm-es tortaformába tettem, mert ekkora méretű palacsintákat sütöttem). A tetejére kerülő utolsó palacsintát már ne kenjük le.

Amikor végeztünk a rétegezéssel, egy sütőpapírral takarjuk le a formát, hogy sütés közben ne száradjon ki és ne égjen meg a tetején lévő palacsinta.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20 percig (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem).

Ezután vegyük ki a sütőből, és a formában hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás előtt vegyük ki a palacsintatortát a formából, majd helyezzük tálcára, ízlés szerint szórjuk meg porcukorral és díszítsük tejszínhabbal. Ezután szeleteljük fel, majd külön tálkában tegyük mellé a tejszínhabot és úgy kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is