Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krumplifőzelék

Krumplifőzelék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A krumplit meghámozzuk és felszeleteljük. A vöröshagymát meghámozzuk, felaprítjuk, majd megpirítjuk. Ha üvegesre pirult, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Adjunk hozzá egy deciliter vizet, hogy meg ne égjen. A krumpliról leöntjük a vizet és a babérlevelekkel együtt hozzáadjuk a hagymához, majd adunk hozzá 1,2 liter vizet. Körülbelül fél órán át főzzük. Ezalatt habarást készítünk: […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2010.04.13.

Hozzávalók

Elkészítése

A krumplit meghámozzuk és felszeleteljük. A vöröshagymát meghámozzuk, felaprítjuk, majd megpirítjuk. Ha üvegesre pirult, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Adjunk hozzá egy deciliter vizet, hogy meg ne égjen. A krumpliról leöntjük a vizet és a babérlevelekkel együtt hozzáadjuk a hagymához, majd adunk hozzá 1,2 liter vizet. Körülbelül fél órán át főzzük. Ezalatt habarást készítünk: a lisztet és a tejfölt csomómentesre keverjük. Ha mégis lenne egy kis csomó, azt egy kis vízzel orvosolhatjuk. Ezután befűszerezzük sóval, borssal, majorannával. Ezt követően jön a behabarás: a forró léből egy merőkanálnyit folyamatos keverés mellett hozzácsurgatunk a habaráshoz, ezt hozzákeverjük a maradék forró léhez, és egyenletesen elkeverjük. Addig főzzük, amíg a kellő sűrűség ki nem alakul. Hozzáadjuk az ecetet, itt még lehet utólagos óvatos ízesítést végezni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is