Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Édes tészták

Tészta félék receptjei

Birsalmás tésztafelfújt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg szélesmetélt 25 dkg túró 3 tojás 3 ek cukor 1 tasak vaníliás cukor csipet só 2-3 db birsalma 2-3 ek méz őrölt fahéj kb 10-15 dkg darált dió 4-5 ek olvasztott vaj Elkészítése: A birsalmát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjunk a mézet, az ízlés szerinti fahéjat és megpároljuk. A tésztát enyhén […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
meridiana
Beküldte: 2017.11.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg szélesmetélt
  • 25 dkg túró
  • 3 tojás
  • 3 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • csipet só
  • 2-3 db birsalma
  • 2-3 ek méz
  • őrölt fahéj
  • kb 10-15 dkg darált dió
  • 4-5 ek olvasztott vaj

Elkészítése:

A birsalmát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjunk a mézet, az ízlés szerinti fahéjat és megpároljuk.

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipetnyi sóval habbá verjük. A sárgákat a cukrokkal és a túróval kikeverjük, majd hozzáadjuk a kifőtt tésztát és összeforgatjuk a tojáshabbal.

Egy kisebb tepsit kivajazunk, meghintjük morzsával és belekanalazzuk a tészta felét, megszórjuk dióval és rásimítjuk a birsalmát, majd betakarjuk a megmaradt túrós tésztával. A tetejét megcsurgatjuk olvasztott vajjal és megszórjuk durvára vágott dióval.

180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
meridiana
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is