Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Leves receptek

Áfonyás gesztenyekrémleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20 dkg gesztenyemassza 2 dl tej 1 dl habtejszín 2-3 ek méz 2 cs vaníliás cukor 1 mk őrölt fahéj 2 ek rum Aszalt áfonya: 10 dkg aszalt vörös áfonya 1 dl rozé vagy vörösbor 1 cs vaníliás cukor 1 ek barna cukor 1/2 citrom leve Elkészítése: Az áfonyát öntsük fel a borral, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2017.11.05.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg gesztenyemassza
  • 2 dl tej
  • 1 dl habtejszín
  • 2-3 ek méz
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 2 ek rum

Aszalt áfonya:

  • 10 dkg aszalt vörös áfonya
  • 1 dl rozé vagy vörösbor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek barna cukor
  • 1/2 citrom leve


Elkészítése:

Az áfonyát öntsük fel a borral, majd adjuk hozzá a barna cukrot, a vaníliás cukrot, facsarjuk bele a citromlevet, majd főzzük pár percig. Ezután hagyjuk pár órát állni, hogy a folyadékot szinte teljesen felszívja, mielőtt a krémlevesbe tennénk (akár előző nap is megfőzhetjük).

A turmixgépbe öntsük bele a szobahőmérsékletű tejet és a tejszínt, majd adjuk hozzá a mézet, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, a rumot és az előzőleg villával összenyomkodott gesztenyemasszát.

Ezután pár perc alatt turmixoljuk simára, krémesre.

A krémesre turmixolt levesbe ezután öntsük bele az áfonyát, majd kóstoljuk meg és ha szükséges ízesítsünk utána.

Tálaláskor merjük tányérba vagy ízlés szerint kelyhekbe a levest és úgy kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is