Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 friss tojás 3 evőkanál porcukor 2 csomag vaníliás cukor 50 dkg mascarpone 2 csomag babapiskóta 3 dl habtejszín 4 dl feketekávé vagy instant kávé 2 evőkanál konyak rum vagy rumaroma ízlés szerint kakaópor Elkészítése: A tojások sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük gépi habverővel. A mascarponét hozzáadjuk, szintén jól kikeverjük, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
csehborbala
Beküldte: 2017.11.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 friss tojás
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 csomag babapiskóta
  • 3 dl habtejszín
  • 4 dl feketekávé vagy instant kávé
  • 2 evőkanál konyak
  • rum vagy rumaroma ízlés szerint
  • kakaópor


Elkészítése:

A tojások sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük gépi habverővel. A mascarponét hozzáadjuk, szintén jól kikeverjük, közben ízesítjük konyakkal vagy rummal és hűtőbe tesszük.

A tojások fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, laza mozdulatokkal a sajtos krémbe forgatjuk, majd a krémet visszatesszük a hűtőbe. A tejszínt felverjük, ezt is a krémhez keverjük.

A lehűtött kávét ízesítjük a rummal.

A babapiskótákat egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk a kávéba és egy magas falú tál vagy tepsi alját egy rétegben kirakjuk vele. A krém felét rásimítjuk, erre még egy sor kávés babapiskótát teszünk végül a krém másik fele.

Tetejére kakaóport szitálunk. Hűtőben egy éjszakát pihentetjük. Ez a mennyiség egy kb 23*30 cm-es tepsibe elég.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
csehborbala
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is