Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Főzelék receptek

Kelkáposzta főzelék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg kelkáposzta 1 evőkanál olaj 30 dkg burgonya köménymag 1-2 gerezd fokhagyma só bors pirospaprika 150 g tejföl vagy kefir 2-3 evőkanál liszt pici víz Elkészítése: A megmosott, megtisztított, kockákra vágott kelkáposztaleveleket és burgonyákat köménnyel ízesítve annyi forró sós vízbe tesszük, ami épp ellepi. Beletesszük az olajat és takarék lángon puhára főzzük. Közben […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vas Erika
Beküldte: 2017.11.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg kelkáposzta
  • 1 evőkanál olaj
  • 30 dkg burgonya
  • köménymag
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • 150 g tejföl vagy kefir
  • 2-3 evőkanál liszt
  • pici víz


Elkészítése:

A megmosott, megtisztított, kockákra vágott kelkáposztaleveleket és burgonyákat köménnyel ízesítve annyi forró sós vízbe tesszük, ami épp ellepi. Beletesszük az olajat és takarék lángon puhára főzzük.

Közben elkészítjük a habarást. Egy bögrében kevés vízzel összekeverjük a lisztet és a pirospaprikát, majd habverővel hozzákeverjük a tejfölt is. Hozzámerünk egy keveset a kelkáposztás léből és simára keverjük.

Hozzáadjuk a főzelékhez a zúzott fokhagymával együtt, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk és már kész is.

Fasírttal, sült hússal, de magában is kiváló.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Vas Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is