Elkészítése
Hozzávalók:
- 4 zsemle
- 1 bármilyen ízű tömlős sajt (100 g)
- reszelt sajt
- fél fej lilahagyma
- 4 tojás
- 150 g szeletelt bacon
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A zsemlék kalapját levágjuk és a belsejüket kézzel kivájjuk.
A zsemlék belsejét tömlős sajttal bekenjük, majd 2-3 szelet bacont belefektetünk. A zsemlék aljába kevés hagymát és reszelt sajtot szórunk, majd ráütünk 1 tojást (ha szeretnénk sózzuk és borsozzuk).
A bacon kilógó részeit ráhajtjuk, kevés reszelt sajtot szórunk a tetejére, tepsibe tesszük és kb 20-25 perc alatt készre sütjük (ennyi idő alatt a tojások teljesen megsülnek, ha folyósan szeretjük, akkor vegyük ki hamarabb).


