Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- étolaj
- só
- őrölt fekete bors
- tárkony
- 50 dkg csirkemell filé
- víz
- 30 dkg gomba
- 25 dkg zöldborsó
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 3-4 közepes burgonya
- 3-4 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
Elkészítése:
Olajon az apróra vágott hagymát megdinsztelem, rárakom a felkockázott csirkemellet, fehéredésig sütöm, rászórom a fűszereket ízlés szerint: só, bors, tárkony, fokhagyma és felengedem bőven vízzel.
A sárgarépát, fehérrépát, krumplit megpucolom és feldarabolom. A forrásban lévő húshoz teszem a sárgarépát és fehérrépát.
Ha már a hús megfőtt, hozzáadom a zöldborsót, krumplit és a gombát is.
Továbbfőzöm és legvégül belekavarom a tejszínt és még pár perc alatt összeforralom.

