Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkeszárny

Szárnyas receptek

Mézes, mustáros csirkeszárny

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mézes, mustáros csirkeszárny egy klasszikus és könnyen elkészíthető étel, ami mindig nagy sikert arat. A méz, a mustár és a chili együtt egyensúlyt teremt az édes, csípős és savanykás ízek között.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
bozsoilona
Beküldte: 2017.11.20.

Hozzávalók:

Elkészítése

Pác:

Egy tálban összekeverjük az olajat, a mézet, a mustárt, a magvas mustárt, sót és borsot. Aki szereti a csípősebb ízeket, tehet bele chilipelyhet is.

A megtisztított csirkeszárnyakat beleforgatjuk a pácba, majd egyenletesen eloszlatjuk rajtuk, hogy mindenhol bevonja őket. A bepácolt szárnyakat tepsibe fektetjük és a maradék pácot ráöntjük.

Sütés:

A tepsit alufóliával lefedjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát és további 20-25 percig sütjük, amíg a szárnyak szép pirosra sülnek.

Tálalás:

A kész csirkeszárnyakat tálaláskor meglocsolhatjuk kapros-fokhagymás öntettel és sült burgonyával vagy friss salátával kínálhatjuk.

Tipp:

Ha még intenzívebb ízt szeretnénk, a csirkeszárnyakat érdemes a pácban legalább 1 órát, de akár egy éjszakát is pihentetni sütés előtt. Aki szereti a ropogósabb textúrát, a végén pár percre grillfokozatra kapcsolhatja a sütőt. A mézes-mustáros pác csirkemellhez vagy combhoz is remekül használható.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
bozsoilona
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is