Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a mogyoróvajas keksz a házi sütik kedvelőinek egyik kedvence lehet. Ropogós szélű, belül puha keksz, amelyet a mogyoróvaj különleges aromája tesz egyedivé. Fehér csokival díszítve még mutatósabb és finomabb.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
bozsoilona
Beküldte: 2017.11.20.

Hozzávalók:

Elkészítése

Tészta:

A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat és a tojást. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd apránként a vajas keverékhez adjuk és egynemű tésztává dolgozzuk.

A tésztát folpackba csomagoljuk, majd legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy formázhatóvá váljon.

Formázás és sütés:

A pihentetett tésztából diónyi nagyságú golyókat formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymástól 2-3 cm távolságra, mert sütés közben megnőnek. A golyókat enyhén lelapítjuk egy pohár talpával.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, majd a kekszeket 7-8 perc alatt aranybarnára sütjük.

Díszítés:

A kihűlt kekszeket tetszés szerint olvasztott fehér csokoládéval díszíthetjük, ami nemcsak mutatós, de ízben is jól illik hozzá.

Tipp:

A keksz tésztájába keverhetünk apróra vágott étcsokoládét vagy darabolt mogyorót is, hogy még ropogósabb legyen. Ha intenzívebb ízt szeretnénk, használjunk enyhén sós mogyoróvajat, ez remekül kiemeli a keksz édességét. A sütemény légmentesen zárva napokig friss marad.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
bozsoilona
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is