Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Linzerek

Sütemény receptek

Fahéjas linzer

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A fahéjas linzer a klasszikus házi sütemények egyik legfinomabb változata. A vajas, omlós tészta és a fahéj illata igazi ünnepi hangulatot varázsol. Lekvárral összeragasztva egyszerű, mégis különleges édesség.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
bozsoilona
Beküldte: 2017.11.20.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta:

A lisztet, a vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a fahéjat összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást és a tojássárgákat, majd az egészet egynemű tésztává gyúrjuk. A kész tésztát letakarva hűtőbe tesszük fél órára.

Nyújtás és szaggatás:

A pihentetett tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formákat szaggatunk belőle. A kiszúrt tésztadarabokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

Sütés:

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, majd a linzereket 7-8 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Összeállítás:

Ha a sütemények kihűltek, párosával tetszőleges ízű lekvárral (pl. barack, málna, ribizli) összeragasztjuk őket.

Tipp:

A tészta fűszerezését variálhatjuk egy csipet őrölt szegfűszeggel vagy reszelt narancshéjjal is. Ha szeretnénk, porcukorral meghintve még szebbé tehetjük a linzereket tálalás előtt. Ünnepi alkalmakra ajándéknak is remek választás.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
bozsoilona
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is