Elkészítése
Tészta:
Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A csokoládét és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk, majd félretesszük hűlni. A gesztenyemasszát villával összetörjük, hogy könnyebben elkeverhető legyen.
A tojásokat az édesítővel habosra keverjük, amíg világos és levegős állagú lesz. Ezután hozzáadjuk az olvasztott csokoládés vajat, a rumot és a gesztenyét.
Végül beleforgatjuk a sütőporral és sóval átszitált kakaóport és az egészet egynemű masszává dolgozzuk.
Sütés:
A masszát a tortaformába öntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A megsült lapot rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Bevonat és díszítés:
A tejszínt felforraljuk, majd az összetördelt csokoládéra öntjük. Pár percig állni hagyjuk, amíg a csokoládé megolvad, majd simára keverjük.
A langyos mázat a kihűlt torta tetejére simítjuk és ízlés szerint trüffelgolyókkal vagy reszelt csokoládéval díszítjük.
Tipp:
A tortát még gazdagabbá tehetjük, ha a csokoládébevonatba kevés rumot vagy narancslikőrt is keverünk. Ha szeretnénk, a tetejét megszórhatjuk pirított dióval vagy aranyszínű ételdekorral, hogy különlegesen mutatós legyen.

