Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Köretek receptjei

Héjában sült burgonya

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a héjában sült burgonya egy egyszerű, de nagyon finom köret vagy vacsora. Nem igényel sok előkészületet és közben a sütő elvégzi a munka nagy részét.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Schonfelder Kitti
Beküldte: 2017.11.20.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés:

A burgonyákat alaposan megmossuk és ha szükséges, a héját egy kicsit megsikáljuk, hogy minden szennyeződést eltávolítsunk.

Egy tálban összekeverjük az olajat a sóval és a szárított bazsalikommal.

A burgonyákat hosszában több helyen beirdaljuk, majd az olajos keverékkel mindegyiket alaposan bekenjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, héjastul.

Sütés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük és a burgonyákat kb másfél órán át sütjük, amíg kívül aranybarna, belül pedig puha lesz.

Tipp

Ha ropogósabb héjat szeretnénk, az utolsó 10 percre kapcsoljuk be a légkeverést vagy emeljük a hőfokot 200-ra.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Schonfelder Kitti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is