Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a sütemény az alma frissességét, a piskóta könnyedségét és a vaníliás krém lágyságát ötvözi.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.11.21.

Almás piskótához:

Vaníliás krémhez:

Mázhoz

Elkészítése

Alma előkészítése:

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, meglocsoljuk citromlével, majd összekeverjük a vaníliás cukorral és a fahéjjal. A tepsit (20*30 cm) sütőpapírral kibéleljük és egyenletesen elosztjuk benne az almás masszát.

Piskóta:

A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk az olajat, a langyos vizet és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát elfelezzük: egyik felét az almás alapra kanalazzuk, a másik feléhez kakaót keverünk és ezt is az almára simítjuk. A tetejét villával megcifrázzuk, hogy szép mintás legyen.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb fél óra alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

Krém:

A tejet a cukorral, a liszttel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. Ezután a vajjal habosra keverjük és a kihűlt piskótára simítjuk.

Máz:

Az étcsokoládét kevés olajjal simára olvasztjuk, kissé hűlni hagyjuk, majd a krém tetejére kenjük. A fehér csokoládét külön megolvasztjuk egy kevés olajjal, csíkokat húzunk vele a sötét csokoládéra, majd fogpiszkálóval megcifrázzuk.

Tálalás:

A süteményt hűtőben pihentetjük, hogy a rétegek szépen összeálljanak, majd szeletelve kínáljuk.

Tipp:

A krémbe reszelhetünk kevés citromhéjat, így frissítőbb ízt kap. A tetejére díszítésként szórhatunk darált diót vagy mandulát is, amely jól illik az almás alaphoz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is