Elkészítése
Alma előkészítése:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, meglocsoljuk citromlével, majd összekeverjük a vaníliás cukorral és a fahéjjal. A tepsit (20*30 cm) sütőpapírral kibéleljük és egyenletesen elosztjuk benne az almás masszát.
Piskóta:
A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk az olajat, a langyos vizet és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát elfelezzük: egyik felét az almás alapra kanalazzuk, a másik feléhez kakaót keverünk és ezt is az almára simítjuk. A tetejét villával megcifrázzuk, hogy szép mintás legyen.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb fél óra alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
Krém:
A tejet a cukorral, a liszttel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. Ezután a vajjal habosra keverjük és a kihűlt piskótára simítjuk.
Máz:
Az étcsokoládét kevés olajjal simára olvasztjuk, kissé hűlni hagyjuk, majd a krém tetejére kenjük. A fehér csokoládét külön megolvasztjuk egy kevés olajjal, csíkokat húzunk vele a sötét csokoládéra, majd fogpiszkálóval megcifrázzuk.
Tálalás:
A süteményt hűtőben pihentetjük, hogy a rétegek szépen összeálljanak, majd szeletelve kínáljuk.
Tipp:
A krémbe reszelhetünk kevés citromhéjat, így frissítőbb ízt kap. A tetejére díszítésként szórhatunk darált diót vagy mandulát is, amely jól illik az almás alaphoz.

