Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Kocsonya

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hús, a zöldségek és a fűszerek együtt adják meg karakteres ízét, a hűtés során pedig rezgő, áttetsző állagú finomsággá válik.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
270 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.11.21.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés:

A csülköt, a körmöket és a bőrkét ízlés szerint feldaraboljuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük.

Főzés:

Egy nagy fazékba tesszük a húsokat, a vöröshagymát, a fokhagymát, a répákat, a paprikát, valamint a babérlevelet és a borsot. Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje, majd lassú tűzön főzni kezdjük.

A főzés közben keletkező habot leszedjük a tetejéről. A kocsonyát körülbelül 3,5-4 órán át főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.

Szűrés és tisztítás:

A megfőtt kocsonyát leszűrjük, majd fél órát pihentetjük. Ezután a tetején összegyűlt zsírt óvatosan lemerjük, hogy tiszta, áttetsző levet kapjunk.

Összeállítás:

A húsdarabokat és a zöldségeket tányérokba vagy tálkákba rendezzük, majd rámerjük a leszűrt levet. A kocsonyát hideg helyen hagyjuk megdermedni, amíg zselés állagú nem lesz.

Tálalás:

A megdermedt kocsonyát hidegen kínáljuk. Egyesek szeletelt főtt tojással gazdagítják, de ez ízlés dolga. Friss kenyérrel és savanyúsággal fogyasztva igazán ízletes.

Tipp:

A kocsonya íze különlegesebb lesz, ha főzés közben kevés zellert vagy paszternákot is adunk hozzá. Ha szeretjük a csípősebb változatot, tálaláskor kínálhatunk mellé erőspaprikát vagy pár csepp ecetet.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is