Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Citromtorták

Torta receptek

Citromos joghurttorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A citromos joghurttorta könnyű, frissítő desszert, amelyben a puha piskóta és a joghurtos tejszínhab jól kiegészítik egymást.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gyulai Mariann
Beküldte: 2017.11.20.

Piskóta:

:Krém

Elkészítése

Piskóta:

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk az alján.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd egyesével hozzáadjuk a sárgáját és a cukrot. Végül beleforgatjuk a lisztet, és az egészet sima masszává dolgozzuk.

A masszát a formába öntjük, majd körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A piskótát a formában hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk.

Krém:

A habtejszínből kemény habot verünk, majd óvatosan összeforgatjuk a citrom ízű joghurttal. Más joghurttal is készíthető, például eperrel, barackkal vagy erdei gyümölcsössel.

Összeállítás:

A piskóta egyik felét tálra tesszük, megkenjük a joghurtos-tejszínes krém felével, majd ráhelyezzük a másik piskótalapot. A tetejét a maradék krémmel bevonjuk és ízlés szerint díszítjük.

Tálalás:

A tortát hűtőben tároljuk fogyasztásig, így a krém szépen megdermed, a torta pedig könnyen szeletelhető lesz. A tetejét csorgathatjuk olvasztott csokoládéval vagy díszíthetjük friss gyümölccsel.

Tipp:

A torta tetejére reszelt citromhéjat, kandírozott citromkarikát vagy friss mentalevelet is tehetünk. Ha különlegesebb ízhatást szeretnénk, a krémhez keverhetünk kevés vaníliát vagy reszelt fehér csokoládét.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Gyulai Mariann
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is