Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Vad receptek

Vadnyúl pörkölt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a pörkölt a vadételek kedvelőinek szól: a nyúlhús omlósra főzve, a klasszikus fűszerekkel és hagymás-paprikás alappal készítve igazi magyaros fogás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Karamella
Beküldte: 2017.11.22.

Hozzávalók:

Elkészítése

Alap:

Az apróra vágott szalonnát, a vöröshagymát és a préselt fokhagymát kevés olajon pirítjuk, majd alacsony lángon dinszteljük.

Hús előkészítése:

A nyulat feldaraboljuk, alaposan átmossuk, majd a hagymás alaphoz adjuk. Átpirítjuk, amíg a hús minden oldala kicsit megpirul.

Amikor a hús lepirult, az edényt lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük vízzel. Sóval, borssal, őrölt köménnyel, majoránnával és a pörkölt kockával fűszerezzük. Ezután közepes lángon, lassan főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. Ez körülbelül másfél-két órát vesz igénybe.

Tálalás:

A kész vadnyúl pörköltet főtt burgonyával, friss kenyérrel és savanyúsággal kínáljuk. A szaftos, fűszeres étel így adja ki igazán a hagyományos ízvilágát.

Tipp:

A pörköltet különlegesebbé tehetjük egy kevés vörösbor hozzáadásával, ami kiemeli a nyúlhús aromáját. Ha szeretjük a csípősebb ízeket, főzés közben adhatunk hozzá friss vagy szárított erőspaprikát is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Karamella
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is