Elkészítése
Lapok:
A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, majd a porcukorral, mézzel, zsírral, tojással és annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát négy részre osztjuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk 34*24 cm-es lapokká.
A lapokat sütőpapírral bélelt vagy zsírozott-lisztezett tepsi hátán 200 fokra előmelegített sütőben, néhány perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, mert gyorsan sülnek és könnyen kiszáradhatnak.
Krém:
A tejet hidegen összekeverjük a búzadarával és a cukorral, majd sűrű tejbegrízt főzünk belőle. Teljesen kihűtjük, majd a puha vajjal simára keverjük.
Összeállítás:
Az első lapra rákenjük a krém felét, majd befedjük a második lappal. Ezt lekvárral megkenjük és a harmadik lapot ráhelyezve eloszlatjuk rajta a krém másik felét. A negyedik lappal befedjük a süteményt.
A tetejére csokoládémázat készíthetünk, de megszórhatjuk egyszerűen porcukorral is.
Tálalás:
A mézes krémes másnapra puhul meg igazán, ekkor szeleteljük fel és kínáljuk.
Tipp:
Ha szeretnénk különlegesebb ízt, a krémhez keverhetünk egy kevés vaníliás cukrot vagy reszelt citromhéjat. A lekvár lehet barack, szilva vagy vegyes gyümölcs, így más ízvilágot kapunk.


