Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mézes krémes egy hagyományos magyar sütemény, amely a lekváros és krémes rétegek váltakozásától válik igazán különlegessé. Puha, omlós és másnapra lesz a legfinomabb.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
hsziszi
Beküldte: 2017.11.22.

Lapokhoz:

Krémhez:

Kenéséhez:

Elkészítése

Lapok:

A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, majd a porcukorral, mézzel, zsírral, tojással és annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát négy részre osztjuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk 34*24 cm-es lapokká.

A lapokat sütőpapírral bélelt vagy zsírozott-lisztezett tepsi hátán 200 fokra előmelegített sütőben, néhány perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, mert gyorsan sülnek és könnyen kiszáradhatnak.

Krém:

A tejet hidegen összekeverjük a búzadarával és a cukorral, majd sűrű tejbegrízt főzünk belőle. Teljesen kihűtjük, majd a puha vajjal simára keverjük.

Összeállítás:

Az első lapra rákenjük a krém felét, majd befedjük a második lappal. Ezt lekvárral megkenjük és a harmadik lapot ráhelyezve eloszlatjuk rajta a krém másik felét. A negyedik lappal befedjük a süteményt.

A tetejére csokoládémázat készíthetünk, de megszórhatjuk egyszerűen porcukorral is.

Tálalás:

A mézes krémes másnapra puhul meg igazán, ekkor szeleteljük fel és kínáljuk.

Tipp:

Ha szeretnénk különlegesebb ízt, a krémhez keverhetünk egy kevés vaníliás cukrot vagy reszelt citromhéjat. A lekvár lehet barack, szilva vagy vegyes gyümölcs, így más ízvilágot kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
hsziszi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is