Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a túró pötty recept tökéletes választás, ha egyszerű és mutatós desszertet szeretnénk készíteni. A baracklekváros töltelék és a csokoládémáz remekül harmonizál a túróval.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
hsziszi
Beküldte: 2017.11.21.

Gombóchoz:

Töltelékhez:

Mázhoz:

Elkészítése

Töltelék:

A baracklekvárt simára keverjük. A zselatint vízzel elkeverjük, rövid ideig pihentetjük, majd mikróban néhány másodpercig melegítjük (nem forraljuk). Hozzákeverjük a lekvárhoz és hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen. Kiskanállal kis halmokat adagolunk sütőpapírra, majd újra hűtőbe tesszük.

Túrókrém:

A túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt narancshéjat összekeverjük. A narancs levéhez hozzáadjuk a zselatint, rövid ideig állni hagyjuk, majd mikróban felmelegítjük. A zselatinos narancslevet a túrós keverékhez öntjük és botmixerrel simára dolgozzuk.

Formázás:

A túrókrémből kis adagokat veszünk ki, közepébe egy-egy lekváros halmot teszünk, majd golyókat formázunk. Mindegyik közepébe fogvájót szúrunk, és negyed órára a fagyasztóba tesszük, hogy megdermedjenek.

Máz és bevonás:

A csokoládét olajjal felolvasztjuk. A túrógolyókat a fogvájó segítségével belemártjuk a csokimázba, majd hungarocell lapba szúrjuk, hogy a felesleg lecsöpögjön. Hűtőben hagyjuk teljesen megdermedni.

Tipp:

A lekváros tölteléket variálhatjuk: barack helyett használhatunk epret, málnát vagy áfonyát is. A csokoládémázba reszelt narancshéjat vagy kókuszreszeléket is keverhetünk, így még izgalmasabb ízeket kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
hsziszi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is