Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tangó szelet egy mutatós, krémes sütemény, amelyet a kakaós lapok, a vaníliás krém és a piskótatallér tesz igazán különlegessé.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
hsziszi
Beküldte: 2017.11.22.

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Elkészítése

Tészta:

A lisztet, a cukrot, a vajat, a tojást, a kakaóport és a sütőport összegyúrjuk, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. A masszát két részre osztjuk és 24*16 cm-es tepsi hátán két lapot sütünk 180 fokon körülbelül 10-12 perc alatt. A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém:

A pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a puha vajat és egynemű krémet keverünk belőle.

Összeállítás:

Az egyik kakaós lapot tálcára helyezzük, rákenjük a krém felét, majd befedjük a másik lappal. A maradék krémet a sütemény tetejére simítjuk és sorban kirakjuk piskótatallérral.

Tetejére:

A csokoládét mikróban felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, majd a tallérok tetejére csorgatjuk és elkenjük. Hagyjuk néhány órát pihenni, hogy a lapok megpuhuljanak. A sütit éles késsel szeleteljük, majd tálaljuk.

Tipp:

A krémbe keverhetünk egy kevés reszelt citromhéjat vagy vaníliaaromát is. A tetejét megszórhatjuk darabolt dióval vagy kókuszreszelékkel, így még mutatósabb lesz a sütemény.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
hsziszi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is