Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges sütik

Sütemény receptek

Aszalt szilvás mascarpone tekercs

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a sütemény a mákos piskótát ötvözi a lágy mascarponés-tejszínes krémmel és az aszalt szilva édeskés ízével. Könnyen elkészíthető, mégis különleges finomság.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
scarlett69
Beküldte: 2017.11.22.

Tésztához:

Töltelékhez:

Elkészítése

Piskóta:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az eritritet. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojássárgákat, végül a darált mákot. A masszát sütőpapírral bélelt, 37*33 cm-es tepsibe simítjuk. Előmelegített, 180 °C-os sütőben 8-10 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém:

A szilvalekvárt elkeverjük a mascarponéval. A tejszínt kemény habbá verjük, majd az apróra vágott aszalt szilvával együtt a szilvás krémhez forgatjuk.

Összeállítás:

A kihűlt piskótáról eltávolítjuk a sütőpapírt, majd a krém háromnegyed részét egyenletesen eloszlatjuk rajta. A piskótát szorosan feltekerjük. A maradék krémmel kívülről is megkenjük a tekercset és ízlés szerint díszítjük.

Hűtés és tálalás:

A kész süteményt néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a krém szépen megdermedjen és könnyen szeletelhető legyen. Vékony szeletekre vágva kínáljuk.

Tipp:

A krémet ízesíthetjük kevés fahéjjal vagy reszelt narancshéjjal, amely még jobban kiemeli a szilva ízét. Ha szeretnénk, a tekercs tetejét megszórhatjuk darált dióval vagy reszelt csokoládéval is a még mutatósabb tálalás érdekében.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
scarlett69
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is