Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Sertésszeletek

Vadas zsemlegombóccal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a recept a hagyományos magyar konyha egyik kedvence. A selymes, mustáros-tejfölös mártás és a zsemlegombóc együtt igazán házias fogást alkot.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
csehborbala
Beküldte: 2017.11.24.

Hozzávalók:

Zsemlegombóchoz:

Elkészítése

Hús és zöldségek:

A húst felszeleteljük, sóval és borssal ízesítjük, majd lisztben megforgatjuk és kevés olajon elősütjük. Egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott zöldségeket, az egész hagymát, a babérlevelet és a borsot. Lefedve lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.

Mártás:

A húst és a zöldségeket kiszedjük, a babérlevelet és a szemes borsot kidobjuk. A főzőlevet leszűrjük, majd a zöldségeket pürésítjük és a levével együtt visszaöntjük az edénybe. A lisztet a tejföllel és a mustárral simára keverjük, majd behabarjuk vele a mártást. Cukorral és borssal ízesítjük, végül visszatesszük a húsokat és az egészet egyszer felforraljuk.

Zsemlegombóc:

A zsemlét kockákra vágjuk és sütőben aranysárgára pirítjuk. A finomra vágott hagymát zsíron megpirítjuk, majd a tűzről levéve belekeverjük az apróra vágott petrezselymet. A tojásokat vízzel felverjük, sózzuk, borsozzuk és a pirított zsemlére öntjük. Hozzáadjuk a hagymát és a lisztet, majd jól összekeverjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle.

A gombócokat enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük, amíg feljönnek a víz tetejére. Ha szétfőnének, lisztet adunk a masszához, ha túl kemények, kevés vizet.

Tipp:

A mártást gazdagíthatjuk kevés fehérborral, így még különlegesebb ízt kap. A zsemlegombócba apróra vágott szalonna vagy reszelt sajt is kerülhet, ha tartalmasabb köretet szeretnénk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
csehborbala
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is