Elkészítése
Előkészítés:
Az epret megmossuk, kicsumázzuk és félbevágjuk. A salátát tálba tesszük, majd hozzáadjuk az epret.
Öntet:
A tejfölt, a majonézet, az ecetet, az olívaolajat és a pálinkát összekeverjük. Hozzáadjuk a villával összetört sajtot, majd ízesítjük sóval és fehérborssal. Az öntetet a salátára öntjük és lefedve hűtőbe tesszük legalább 30 percre, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalás:
A salátát 3-4 tálba adagoljuk, megszórjuk a szeletelt mandulával, majd a tetejére tesszük a díszítésre félretett epret és néhány citromfű-ágacskát.
Tipp:
Az öntetet feldobhatjuk egy kevés narancslével vagy mézzel, hogy édesebb és frissebb legyen. A mandula helyett használhatunk pirított diót vagy kesudiót is, így még változatosabb ízvilágot kapunk.

