Elkészítése
Előkészítés:
A zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk, a húst és a májat apróra szeleteljük.
Főzés:
A húst és a májat annyi vízben tesszük fel főni, hogy ellepje, majd fűszerezzük borssal és sóval. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk az egészben hagyott vöröshagymát (amit a főzés végén eltávolítunk), valamint a sárgarépát, a fehérrépát és a zellerlevelet. A levest készre főzzük, majd szükség szerint felöntjük még vízzel.
Rántás:
Az olajon a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet a liszttel együtt rózsaszínűre pirítjuk. Meghintjük pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük, majd a leveshez adjuk folyamatosan keverve, hogy szépen eloszoljon.
Galuska:
A tojást a liszttel összekeverjük, galuskatésztát készítünk belőle. A lobogó levesbe szaggatjuk, majd megvárjuk, amíg a galuskák feljönnek a tetejére. Ekkor a leves elkészült.
Tipp:
A galuskát feldobhatjuk egy kevés apróra vágott petrezselyemzölddel, így színesebb és ízesebb lesz. A leves mellé kínálhatunk friss kenyeret is, ami jól kiegészíti a tartalmas fogást.

