Elkészítése
Kakaós piskóta:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgákat. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral, majd fakanállal a habhoz adjuk. A masszát sütőpapírral bélelt 38*40 cm-es tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük. A langyos piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, majd teljesen kihűtjük.
Krém:
A vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót és a vaníliás cukrot. Az egészet simára dolgozzuk és félretesszük.
Narancsos réteg:
A pudingport és a cukrot kevés szénsavas narancsos üdítőben csomómentesre keverjük. A maradék üdítőt felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett a pudinggal sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük.
Összeállítás:
A teljesen kihűlt piskótára egyenletesen rákenjük a túrókrémet. A tetejére öntjük és elsimítjuk a langyos narancsos réteget. A süteményt hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára, hogy a krém és a zselé megdermedjenek és szépen szeletelhető legyen.
Tipp:
A narancsos réteget feldobhatod reszelt narancshéjjal. Ha szeretnéd, a túrókrémbe keverhetsz mazsolát vagy apróra vágott aszalt gyümölcsöt is.

