Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges sütik

Sütemény receptek

Gyümölcstorta paleo módon

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a paleo gyümölcstorta könnyű, friss és természetes alapanyagokból készül. A kókuszlisztből készült linzer és piskóta alap harmonikusan kiegészíti a krémes kókusztejszínt, a tetején pedig friss gyümölcsökkel koronázhatjuk meg. Egy finom, gluténmentes desszert, amely bármilyen alkalomra tökéletes választás.

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Drága
scarlett69
Beküldte: 2017.11.24.

Linzerhez:

Piskótához:

Krémhez:

Tetejére:

Elkészítése

Linzer:

A kókuszlisztet a szobahőmérsékletű kókuszzsírral, eritrittel, reszelt citromhéjjal, szódabikarbónával és a tojásokkal összegyúrjuk. Hozzáadjuk a vizet, majd a tésztát 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután kerekre nyújtjuk, gyümölcstorta formába tesszük úgy, hogy kb 1 cm-es pereme legyen. Előmelegített sütőben, 180 fokon 12-15 perc alatt készre sütjük.

Piskóta:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgáját és az eritritet. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a kókuszlisztet. A masszából egy kb 28 cm átmérőjű piskótalapot sütünk előmelegített sütőben.

Krém:

A kókuszzsírt, a kókusztejszínt, a tojássárgákat, az eritritet és a vaníliát összemelegítjük, majd kézi habverővel simára keverjük. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Zselatin:

A vizet felmelegítjük, feloldjuk benne a zselatint és az eritritet.

Összeállítás:

A kihűlt linzerlapra kenjük a krém kétharmadát, ráhelyezzük a piskótát, majd rá a maradék krémet. A tetejére ízlésesen elrendezzük a kb 40 dkg friss gyümölcsöt, végül ecsettel felkenjük a zselatinréteget. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp:

A gyümölcstortát variálhatod szezonális gyümölcsökkel, például eperrel, málnával vagy őszibarackkal. Ha szeretnéd, a krémbe egy kevés citromlevet is keverhetsz, így friss, enyhén savanykás ízt kapsz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Profiknak Fogás: Desszert
scarlett69
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is